Welkom

Welkomswoord

Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren; het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?

De Hervormde Gemeente Urk te Urk is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland. Een gemeente is de gemeenschap, die geroepen, tot eenheid, getuigenis en dienst, samenkomt rondom Woord en sacramenten “.

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

Hoe gaat dat

In de kerk vinden mooie en minder mooie, maar altijd bijzondere gebeurtenissen plaats. Hier moeten vaak ook gewoon praktische zaken voor geregeld worden. Juist omdat je deze gebeurtenissen niet regelmatig bij de hand hebt, kan dat vragen oproepen. Hier worden op een aantal van deze praktische vragen antwoorden gegeven, maar neem gerust contact op als jou vraag hier niet tussenstaat.

Contact

De Ark

Vlechttuinen 4, 8322 BA | Urk
+31 (0)527 682400
Contact opnemen met de koster:

Scribaat

Heeft u een vraag, verzoek tot bezoek,
voor- en dankbedes, neem contact op
met het scribaat:


Kerkbeheer / CVK

Verantwoordelijk voor het beheer en
de financiële middelen en eigendommen.
IBAN CVK (Algemeen):
NL 96 RABO 0373730403

Diaconie

Vragen of behoefte aan diaconale hulp,
neem contact op met de Diaconie.
IBAN CVD (Diaconie):
NL 24 RABO 0373710747


Socials

Contactgroep voor social media,
website en Scipio app.

Administratie

Wijziging doorgeven?
Contact opnemen met het Kerkelijk Bureau.