Bijeenkomst communicatie in het gezin

Aanstaande woensdag (28 november) vindt de bijeenkomst plaats in Het Irene voor de inwoners van Urk. Aanvang 20.00 uur. U heeft de advertentie hiervan kunnen lezen in Het Urkerland en op de site. In diverse kerken is de uitnodiging zondag ook afgelezen. Samen met u hopen we op een goede opkomst.

We zien in de praktijk dat er nog maar zo weinig echt met elkaar wordt gesproken. Echtparen onderling en ouders met kinderen, aldus voorzitter Rien Bogerd.

“De drukte van alle dag slokt ons helemaal op. Daarnaast werkt het mediagebruik niet echt mee” zo vervolgt de voorzitter. In het verlengde van de communicatie in het gezin, benoemt de voorzitter ook de communicatie met God, de stille tijd. “Is daar nog wel persoonlijk en als gezin ruimte voor?”

Advertentiecampagne

Het Kerkelijk Platform Jeugd, waar alle kerken op Urk bij betrokken zijn, start daarom een advertentiecampagne. “Deze campagne moet ons tot nadenken aanzetten. Hoe zit het in mijn relatie? Mijn huwelijk? Bij mijn kinderen? Communicatie geeft rust, geborgenheid, belangstelling en betrokkenheid.”