Bericht uit Zuid-Afrika.

Dankzij de laatste collecte voor dit doel heb ik zo snel als mogelijk het geld naar beide doelen overgemaakt en deze keer werkten de banken mee zodat ik na twee dagen zowel van ds Kathleen als van ds Alfred bericht kreeg van ontvangst. Ik heb daarover een vorige keer al van geschreven. Ik heb de laatste weken vanuit Kaapstad foto’s en een filmpje gekregen van ds Kathleen. Zij was samen met onze vriendin Coby van de Linde die het geld controleert en beheert daarnaar toe gegaan. Er dreigde gelukkig deze dagen geen gevaar!

Het is daar nu voorjaar en het heeft de laatste tijd veel geregend. Het gevolg is dat hun tuinman groente kon planten en dat wil daar snel groeien en vervolgens gebruikt worden voor de maaltijd van de kinderen. Drie maal in de week is er sinds januari ook eten gekookt voor de omgeving. Op die manier kan de kleine zwarte gemeente daar een levende getuige zijn van omzien naar de naasten. Er is een tijd geen dienst geweest maar die zijn nu weer hervat – zonder een eigen dominee trouwens maar het evangelisatie werk gaat dus door en men hoopt en bidt om een vervulling van de vacature!

Daarbij worden zij ook gesteund door het apostolaat van de blanke hervormde classis van Kaapstad. Deze heeft hulp toegezegd om het kerkgebouw weer op te knappen en te verven. Voor de tuin op het terrein van de crèche kregen zij ook vruchtbomen. Je kan op de filmbeelden zien hoe de kinderen genieten. Dat zijn er door alle moeilijke omstandigheden op dit moment maar ongeveer dertig kinderen per dag.

Als er gelegenheid is om film en foto’s met elkaar te bekijken dan kan dat natuurlijk. Maar dan moet er wel iemand zijn die tevoren een handje helpt met de voorbereiding want ik loop een beetje achter  bij alle ontwikkelingen op dat terrein.

Ds Kathleen schrijft tenslotte: ‘Alles van die allerbeste en mooi bly. Ons bid vit mekaar. Groetnis uit Kaapstad. Dis mooi groen en die blomme is vanjaar besonders moooi.’ Ik daaraan nog toevoegen dat zij als bewijs ook ter bemoediging van ons een paar foto’s stuurde van een paar voorjaarsbloemen op het erf van de  crèche in die troosteloze omgeving: tekenen van hoop! De Here gaat ook daar door met zijn werk.

                                                                                   Dr. G. Bos