Noodhulp voor Haïti

Woord en Daad organiseert noodhulp in Haïti. Haïti is zaterdag 14 augustus getroffen door een zware aardbeving. Er zijn minstens 2200 doden, 12.000 gewonden en honderden vermisten. Meer dan 14.000 huizen zijn verwoest waardoor veel mensen noodgedwongen op straat leven, waar het vaak onveilig is.

Veel hulp is geconcentreerd rond de steden Les Cayes en Port Salut, maar het platteland is nog niet bereikt. Deze gebieden zijn lastig te bereiken door regen en modderstromen die de infrastructuur hebben aangetast. De hulp die wordt geboden, gebeurt met ezels. De wanhoop in deze gemeenschappen is groot.

Samen met lokale partnerorganisaties zoekt Woord en Daad naar manieren om noodhulp te verlenen ook in meer afgelegen gebied, zoals het uitdelen van water en voedselpakketten. Op de langere termijn willen we ons inzetten voor de herbouw van de gemeenschap en de inwoners weerbaar maken tegen het natuurgeweld. Uw gift en gebed zijn dringend nodig. Helpt u mee?

woordendaad.nl/noodhulphaiti

Via de stichting Woord en Daad ondersteund onze gemeente een ook een sponsorkind in Haïti. Haar naam is Keisha Louis. Keisha en haar familie wonen in een regio op behoorlijke afstand van het epicentrum van de aardbeving. Hierdoor zijn de gevolgen in deze regio gelukkig minder ernstig geweest.